Gisteren kreeg Vorselaar de eer om Iers ambassadeur Eamonn Mac Aodha en ereconsul voor Ierland Yvan Rombouts te mogen ontvangen in Vorselaar. In de rangorde van het Belgisch protocol komt hij onmiddellijk na de Belgische Eerste Minister en vóór de ministers, staatssecretarissen en gouverneurs.

Het bezoek kadert in de vele links die Vorselaar heeft met Ierland: een jubileum van enkele Vorselarenaren die al 20 jaar in Ierland wonen, het Na Fir Bolg folkfestival en het Iers feest dat we binnenkort organiseren op de jaarmarkt. Het is vast en zeker een hele eer voor Vorselaar want het was immers het eerste officiële bezoek van een ambassadeur aan Vorselaar.

Op de foto ziet u v.l.n.r. Yvan Rombouts, ereconsul Ierland - Eamonn Mac Aodha, Iers ambassadeur – Lieven Janssens, burgemeester – Pete Clancy, schoonbroer van mezelf en (enige) Ier die al geruime tijd in Vorselaar woont.

Alors on danse

Gisteren werd in een afgeladen volle zaal Den Engel het programma “Alors on danse” op een groot scherm getoond. Het werd een geweldig fijne avond met de 10 kandidaten in een hoofdrol. Ze brachten het dansje ook voor het bijzonder talrijk opgekomen publiek.

Nadien vloeiden heel wat tranen: dankzij de mooie uitzending, de emoties na een intense periode, van tevredenheid over het feit dat het weer zo’n typisch Vorselaarse hoogdag was. Het is een hele eer want Vorselaar is als enige overheidsorganisatie in Vlaanderen uitgekozen om mee te doen aan het programma: dat is te danken aan de enorm positieve sfeer die ons kenmerkt. Op www.een.be staat Vorselaar momenteel op de homepagina.